Skip to content

Waaraan herkent u dat uw raambekleding aan vervanging toe is!


Raamfolie is een belangrijk onderdeel van uw auto, en het moet in goede conditie zijn om u te beschermen tegen de schadelijke zonnestralen. Maar na verloop van tijd kan de raamfolie beschadigd raken en aan vervanging toe zijn. Hier zijn enkele tekenen dat uw raamfolie aan vervanging toe is:

OPKRULLENDE EN AFBLADDERENDE RANDEN

De eenvoudigste manier om aan te geven dat uw raamfolie oud is en aan vervanging toe is, is wanneer de randen van de folie beginnen af te bladderen of te krullen. Dit komt doordat de lijm waarmee de folie op het glas is bevestigd, na verloop van tijd afbreekt en broos wordt.

BESCHADIGINGEN EN KRASSEN

Als de raamfolie is geschaafd of bekrast, is dat een teken dat de folie moet worden vervangen. Dergelijke schaafwonden kunnen ervoor zorgen dat de tint er niet mooi uitziet. Bovendien kunnen aanzienlijke sneden in de raamtint de levensduur en de kwaliteit ervan aanzienlijk verminderen.

ER VERSCHIJNEN LUCHTBELLEN OF BOBBELS AAN HET OPPERVLAK

Een van de eerste tekenen van veroudering van de tint is een grote luchtbel tussen de tint en de glazen ruit. Na verloop van tijd vormen zich luchtbellen onder de raamfolie en de ernst daarvan is afhankelijk van de kwaliteit van het getinte product en de manier waarop het is aangebracht.

Het beste is om de raamfolie zo snel mogelijk te vervangen, omdat luchtbellen de effectiviteit van de folie kunnen verminderen. Deze luchtbellen kunnen ook grote problemen veroorzaken voor de ruiten.

VERVAGING OF VERKLEURING

Een teken dat uw raamfolie aan vervanging toe is, is een verandering in de kleur. Raamfolie kan na verloop van tijd verkleuren of vervagen, maar zelfs als dit typische slijtage is, is het nog altijd het beste om de folie te vervangen. Autoruiten of gevels die beschadigd zijn door zonneschade of verbleken, zijn minder aantrekkelijk om naar te kijken. Bovendien gaat een deel van de UV-blokkerende eigenschappen verloren wanneer de tintfolie zijn oorspronkelijke kleur verliest.

WARMTEOVERDRACHT

Getinte raamfolie kan helpen de UV-straling en hitte van de zon buiten te houden en de temperatuur in de cabine van voertuigen in evenwicht te houden. Deze UV-blokkerende en temperatuurregulerende eigenschappen gaan echter met de tijd achteruit – net als andere kenmerken.

Wanneer u een plotselinge temperatuurstijging in hun auto of vestiging opmerkt, betekent dit meestal dat hun raambekleding niet langer hittebestendig is. Ze moeten deze tinten vervangen om de voordelen van UV-bescherming te behouden.

WAAR KUNT U HET BESTE UW RUITEN LATEN TINTEN?

Als u de beste raambekleding voor uw auto wilt laten installeren, kunt u voor de beste aanbiedingen terecht bij Solarplexius Nederland. Wilt u meer weten over Solarplexius? Lees hier waarom Solarplexius een eenvoudiger en geschikter alternatief is voor zonnefolie. Dit zijn slechts enkele van de tekenen dat uw raamfolie aan vervanging toe is. Als u een van deze veranderingen opmerkt, kunt u de folie het beste zo snel mogelijk laten vervangen om verdere schade te voorkomen.