Skip to content
Barn i stråhat strækker overkroppen ud ad vinduet i venstre fordør på sølvgrå bil foran solnedgang over havet.

Op  zomervakantie met kinderen en auto 


“Zijn we er al?” Iedereen die zijn kinderen meeneemt op vakantie weet hoe moeilijk het kan zijn om voor lange tijd in de auto te zitten. We hebben enkele tips bedacht die u kunnen helpen de hoeveelheid stress in uw auto tijdens langere snelwegritten te verminderen. U moet overwegen wat het beste is voor uw kinderen en hoe lang ze het in de auto kunnen volhouden voordat u begint met het plannen van de vakantie …  

Dit wordt natuurlijk in belangrijke mate bepaald door de leeftijd van uw kinderen. Ga voor een vakantiebestemming die niet al te ver rijden is. Dan hoef je geen honderden kilometers af te leggen, zeker met kleine kinderen is dat vaak geen goed plaan. Nadat u uw vakantieplek hebt gekozen, maakt dan uw auto en uzelf klaar voor de reis. 

Met onze suggesties kunt u zonder problemen een lange reis met uw kinderen maken: 

BEREID UZELF VOOR OP EEN ROADTRIP MET DE KIDS

  • Reis indien mogelijk overdag wanneer de wegen minder druk zijn. Dit kan helpen om de reis minder stressvol te maken. 
  • Plan uw route van tevoren en zorg ervoor dat u onderweg rustplaatsen, benzinestations en attracties tegenkomt. Dit zal helpen om stressvolle situaties te voorkomen. 
  • Zorg ervoor dat iedereen een comfortabele plek heeft om te zitten en te slapen door kussens, dekens en knuffels mee te nemen. 
  • Houd uw kind altijd in de gaten terwijl ze in de auto zitten voor het geval ze proberen eruit te klimmen of iets te pakken terwijl u aan het rijden bent. Het is beter om de ramen gesloten te houden en het kinderslot te krijgen, zodat ze de deur niet van hun kant kunnen openen. 
  • Laat uw kinderen nooit alleen in de auto, zelfs niet voor een korte periode. Dit kan extreem gevaarlijk zijn, vooral tijdens warm weer. 

BEREID JE VOOR OP WAT ENTERTAINMEN

boeken, games, tablets, pads enz.: Zorg ervoor dat u speelgoed, boeken of games inpakt die uw kinderen tijdens de rit vermaken. Dit zal helpen om de reis voor iedereen aangenamer te maken.  

NEEM REGELMATIG PAUZES

stop regelmatig om uw  benen te strekken en neem een pauze van het rijden. Dit zal helpen om vermoeidheid of verveling te voorkomen die kan optreden tijdens lange autoritten. 

PAK HET JUISTE ETEN IN

Bereid van tevoren hapjes en drankjes voor de reis, zodat u en uw kinderen geen honger of dorst hebben tijdens de reis. Pak lichte, niet-vette maaltijden in voor lange roadtrips met de kinderen. 

MAAK GEBRUIK VAN HET SLAAPPATROON VAN DE KINDEREN

Plan indien mogelijk om te reizen op momenten dat uw kinderen waarschijnlijk slapen. Dit zal de reis meer ontspannen maken voor zowel u als hen. 

BEREID JE VOOR OP REISZIEKTE

het is niet ongebruikelijk om reisziekte te krijgen tijdens het rijden. Reisziekte treedt op wanneer uw evenwichtsgevoel u vertelt dat u beweegt. Houd een ziekenzak bij de hand voor het geval er iets misgaat. 

BEREID UW AUTO VOOR OP EEN LANGE RIT

  • Zorg ervoor dat uw auto wordt onderhouden en in goede staat verkeert voordat u op een lange reis vertrekt. Dit zal helpen om storingen of problemen te voorkomen terwijl u weg bent. 
  • Laat uw auto kleuren: zorg ervoor dat u uw autoruiten heeft getint om de kinderen te beschermen tegen de UVA- en UVB-stralen van de schadelijke zon.Bekijk de auto zonwering van Solarplexius voor meer informatie over het product. 
  • Zorg ervoor dat u alle benodigde documenten bij u heeft, zoals uw rijbewijs, registratie en verzekeringsinformatie. 

Het belangrijkste is, ontspan en geniet van de reis! Zomervakanties zijn bedoeld om leuk te zijn voor alle betrokkenen. Vergeet ten slotte niet om geduld te hebben bij het reizen met kinderen, omdat ze zich misschien niet altijd gedragen zoals u zou willen dat ze doen! 

Het volgen van deze tips kan helpen om reizen met kinderen in de auto een aangenamere en stressvrije ervaring te maken voor alle betrokkenen.