Skip to content
Home Montagehandleiding Auto zonnescherm FAQ Klantenservice

Maak de auto klaar voor zon en zomer!


De lente is in volle gang op het noordelijk halfrond en dat betekent dat het binnenkort zomer zal zijn.

Zorg ervoor dat je auto klaar is voor zon en warmte met de volgende tips!

Controleer je koelsysteem.

Motorkoelsystemen werken om te voorkomen dat de motor van jij auto oververhit raakt. Deze functie is van vitaal belang in de zomer, wanneer de hete omgevingstemperaturen de warmtebelasting van de motor verhogen. De lente is het perfecte moment om je koelsysteem te doorspoelen en ervoor te zorgen dat er voldoende koelvloeistof beschikbaar is, om de motor optimaal te laten functioneren. Terwijl je toch bezig bent, waarom controleert je dan niet alle vloeistofniveaus van je auto om er zeker van te zijn dat jij auto in topconditie rijdt? Vergeet niet om altijd de aanbevelingen van de voertuigfabrikant te lezen voordat je onderhoud aan de koelsysteem uitvoert.

Laat de airco nakijken.

Zit niet vast aan een kapotte airconditioner in de heetste tijd van het jaar! Rijden in een verstikkende, benauwde auto kan zelfs de kortste rit ondragelijk lang doen lijken. Als je de eerste knoppen van het jaar begint te zien, weet je dat het binnenkort warm weer zal zijn. Een goede kans om de auto naar jij plaatselijke monteur of dealer te brengen om het airconditioningsysteem te laten inspecteren en onderhouden. Veel factoren dragen bij aan een goed functionerende airconditioning. Een gecertificeerde monteur kan ervoor zorgen dat de AC-systeem keurig is om de hitte de hele zomer buiten de auto te houden.

Inspecteer uw banden.

Heb je ooit de hitte van de weg zien stijgen op een bloedhete dag? Asfalt kan in de zomermaanden verzengend zijn. Te lage banden en een hete rijbaan vormen een slechte combinatie, waardoor de kans op een platte band groter wordt. Controleer de bandenspanning en vul indien nodig lucht bij. In het ideale geval probeer je de banden maandelijks te controleren om ongelukken te voorkomen. Let op slijtage en zorg ervoor dat de bandenspanning op het juiste niveau is. Dit kan het beste ‘s ochtends of’ s avonds worden gedaan, wanneer de temperaturen meestal lager zijn. En volg, zoals altijd, de richtlijnen van de autofabrikant voor het veilig oppompen van banden.

Wees voorbereid op een storing.

Ondanks onze inspanningen gaan auto’s soms kapot. Als je op een episch zomeravontuur bent, ben je misschien buiten het bereik van hulp. Zorg ervoor dat je klaar bent om het bij hoge temperaturen af te wachten door de auto uit te rusten met wat benodigdheden. Het is erg belangrijk om tijdens de zomermaanden een voorraad water in de auto te hebben. Niet-bederfelijke snacks, een EHBO-doos, basisgereedschap en een noodbaken zijn ook sterk aanbevolen items om in de bagageruimte op te bergen. Laat je niet verrassen of stel jezelf bloot aan gevaarlijke hittecondities als er een storing optreedt.

Verhoog het comfortniveau, geef de ramen van je auto een tint met het Zweeds No1 zonweringsysteem voor autos en bestelwagen.

Zomer betekent vaak vakanties en roadtrips. Soms met kinderen en huisdieren op sleeptouw. Hoe beschermen we kinderen tegen verzengende hitte en uv-straling in de auto? Wat begint als een leuke expeditie kan al snel een marteltocht worden als de temperatuur stijgt, als de zon de auto opwarmt en je het comfort van de passagiers niet koel kunt houden. Zuignapjes-zonneschermen worden uiteindelijk een gedoe en geldverspilling wanneer nieuwsgierige hondenneuzen of grijpende babyhandjes ze naar beneden trekken. Auto raamfolie is gemakkelijk bekrast en wordt ondoelmatig. Om nog maar te zwijgen van de talloze problemen die gepaard gaan met het proberen om de kieskeurige film te monteren.

Maar er is een alternatief voor deze opties. Solarplexius autoruittinten bieden een duurzame, zeer effectieve keuze voor het tinten van alle ramen achter an autos en bestelwagen. Onz zonweringssysteem kan de temperatuur van de auto in het interieur aanzienlijk verlagen en tot 90% van de UV-straling blokkeren. Solarplexius autozonwering houden het comfort in de auto zo hoog mogelijk als de temperaturen hoger oplopen.

Maak eenvoudig de ruiten binnen van je auto schoon met een stofvrije doek om stof en vuil te verwijderen. Buig het paneel op zijn plaats terwijl je de meegeleverde handschoenen gebruikt om vingerafdrukken te voorkomen. Wanneer het zonweringspaneel op de juiste plek staat, gebruik je de meegeleverde montage clips om het Solarplexius tegen schuiven te stoppen
Zo simpel is het. Nu kun je de straat op voor je volgende spannende zomeravontuur, in je cool, veilig en tegen zon en inkijk beschermde auto.


Lees meer informatie over het Zweeds No1 auto zonweringssysteem van SOLARPLEXIUS, bezoek ons website