Skip to content

Hoelang duurt het om autoruiten te tinten?


een complete make-over van een auto met Solarplexius panelen

 

Het tinten van je autoruiten is een populaire manier om je auto een persoonlijk tintje te geven. Het verfraait niet alleen het uiterlijk van je auto, maar het helpt ook om schittering te verminderen en het interieur koel te houden bij zonnig weer. Hoewel veel autobezitters geloven dat getinte ruiten gunstig zijn, twijfelen sommigen nog. Een veelvoorkomende vraag is hoelang het tinten duurt. 

Wat is de duur van het tinten van autoruiten – Meest gestelde vraag! 

Een veel voorkomende vraag van onze Solarplexius klanten wanneer ze voor het eerst vragen stellen over het tinten van autoruiten is hoeveel tijd er nodig is voor de installatie op hun voertuigen. 

Het tinten van autoruiten kan een tijdrovende klus zijn en de duur hangt grotendeels af van de grootte en vorm van de autoruiten. Gemiddeld duurt het twee tot vier uur om alle ramen van de meeste auto’s en vrachtwagens te tinten. Het proces bestaat uit het voorbereiden van de raamtinten, waarvoor de oppervlakken moeten worden schoongemaakt en de juiste maat moet worden genomen. 

Welke factoren zijn van invloed op de duur van het proces voor het tinten van autoruiten?

 
 
Het is belangrijk om te beseffen dat het installeren van getinte autoruiten een vaardige taak is die geduld en tijd vereist. De installatie overhaasten kan leiden tot een slecht resultaat, waarbij de tint afschilfert of opborrelt en je auto er onaantrekkelijk uitziet. Het is het beste om dergelijke problemen te voorkomen door de nodige tijd en zorg te besteden aan het installatieproces. 

Folie die verkeerd is geïnstalleerd of van goedkopere materialen is gemaakt, heeft waarschijnlijk een kortere levensduur. Ze kunnen al na een paar maanden luchtbellen ontwikkelen of breken.

Er kunnen meerdere antwoorden op deze vraag zijn, afhankelijk van factoren zoals het aantal beschikbare mensen, hun schema’s, het type voertuig of het aantal ruiten dat moet worden schoongemaakt.  

Het proces van het tinten van auto’s kan worden beïnvloed door verschillende factoren, waaronder, maar niet beperkt tot: 
 

1) De grootte van de autoruiten – grotere ruiten hebben meestal meer tijd nodig om goed te kleuren. Het aantal mensen dat aan het project werkt – meerdere professionals aan het werk hebben kan het proces aanzienlijk versnellen. Het soort getinte ruiten dat wordt gebruikt – verschillende soorten getinte ruiten hebben verschillende installatietijden nodig.

Het verwijderen van oude raamtint kan lastig zijn en laat vaak lijmresten achter op het glas.


2) Het verwijderen van oude tinten kan enige tijd in beslag nemen en als je niet vertrouwd bent met het proces, kun je deze taak het beste overlaten aan professionals. 

3) Het aantal ramen – Hoe meer ramen er getint moeten worden, hoe langer het zal duren. 

4) De complexiteit van de raamvorm – Het tinten van complexe raamvormen kost meer tijd en aandacht voor detail. 

Hoe verloopt het tinten van auto’s in het algemeen? 

Het proces van het tinten van ramen omvat meestal de volgende stappen:

Om het beste resultaat te bereiken, vereist traditioneel kleuren een aanzienlijke hoeveelheid water, vaardigheid en geduld.

1) De ramen schoonmaken – Voor een goede installatie moet al het vuil en stof van het raamoppervlak worden verwijderd. Dit moet zorgvuldig gebeuren om krassen of andere beschadigingen te voorkomen. 

2) Het opmeten van de ruiten – Het is van groot belang dat de professionals nauwkeurige metingen doen om ervoor te zorgen dat de tinten perfect op de ruiten van het voertuig passen. 

3) Op maat maken – De tinten moeten worden uitgesneden volgens de eerder genomen metingen. Dit kan een vervelend karwei zijn als het handmatig wordt gedaan, maar het kan ook snel en professioneel worden gedaan met geavanceerde machines.  

4) De tinten plaatsen – Als alle glasoppervlakken zijn schoongemaakt en opgemeten, is het tijd om de tinten te plaatsen. Dit wordt meestal gedaan door met een trekker de tint op de ruiten te drukken, waarna de tint met hitte wordt gekrompen. 

5) Afwerking – Nadat het tinten is voltooid, gebruiken de professionals meestal een speciale methode om de ramen te reinigen en te polijsten voor een perfecte afwerking. 

 

Wat maakt de manier van tinten van Solarplexius tijdbesparend? 

Solarplexius heeft een innovatieve en efficiënte methode ontwikkeld voor het tinten van autoruiten waarbij de traditionele tijdrovende stappen zoals hierboven beschreven niet nodig zijn. Door gebruik te maken van op maat gemaakte tintpanelen in verschillende maten, is Solarplexius in staat om een perfecte pasvorm te leveren voor de ramen van elk voertuig zonder de tinten te hoeven opmeten of snijden. Hierdoor verloopt het tinten veel sneller en efficiënter dan bij welke andere methode dan ook. 

 
1) Op maat gemaakte tinten – De raamtinten van Solarplexius zijn voorgesneden op basis van verschillende voertuigafmetingen, waardoor u tijd bespaart bij het opmeten of uitsnijden van de tinten.  

2) Eenvoudige installatie – Het enige wat nodig is om de tinten te installeren zijn een paar eenvoudige handelingen, en er is geen kit of lijm nodig.  

3) Duurzaamheid – De tintpanelen van Solarplexius zijn ontworpen om lang mee te gaan en bieden bescherming tegen zowel hitte als Uv-stralen, waardoor ze duurzaam zijn en lang meegaan.  

4) Kwaliteitsafwerking – De tintpanelen passen perfect op de autoruiten en geven een optimale afwerking zonder zichtbare naden of randen. 


 

Duidelijk verschil tussen traditionele zonnefolie en eenvoudig aan te brengen Solarplexius tinting

Solarplexius – Een innovatie in het tinten van ruiten 

Solarplexius biedt een snelle oplossing voor autobezitters die de ramen van hun voertuig willen laten tinten. Het geeft hun voertuigen gemakkelijk de uitstraling van professioneel getinte ramen in slechts 1/4e van de tijd, die de meeste bedrijven er normaal voor nodig hebben. 

Solarplexius biedt op maat gemaakte tintpanelen die speciaal gemaakt zijn voor populaire automodellen, waardoor veel van het vervelende voorbereidende werk dat komt kijken bij traditionele raamtinten die op maat gemaakt, gemeten en met de hand gesneden moeten worden wegvalt. Samen met aanzienlijke kostenbesparingen omdat er minder arbeid nodig is voor de installatie, wat zich vertaalt in een voordeligere optie voor diegenen die snel en efficiënt hun autoruiten willen laten tinten. 

De installatie van deze op maat gemaakte tintpanelen neemt slechts 20-30 minuten in beslag en ze zorgen voor een uitstekende pasvorm zonder spleten of luchtbellen. Ze bieden ook superieure bescherming tegen Uv-stralen, waardoor ze een ideale keuze zijn voor bestuurders die op zoek zijn naar een snelle oplossing die superieure bescherming biedt.  

Ga naar de autozoeker hieronder en selecteer het jaar en model van je auto om je op maat gemaakte Solarplexius-panelen te bestellen. Waar wacht je nog op? Dit is het perfecte moment om je bestelling te plaatsen!