Skip to content
Reduce heat by tinting your car

9 redenen waarom u uw auto zou moeten tinten! 


Als u bent zoals de meeste mensen, denkt er waarschijnlijk niet aan om uw auto te tinten totdat het te laat is. Op dat moment heeft u al veel zitten zweten en heeft de zon waarschijnlijk al veel schade aangericht aan het interieur, wat duur kan zijn om te repareren. In deze blogpost bespreken we 9 redenen waarom u uw auto zo snel mogelijk moet tintent! 

1) GETINTE RAMEN KUNNEN U BESCHERMEN TEGEN DE SCHADELIJKE STRALEN VAN DE ZON.

De zon kan ongelooflijk schadelijk zijn voor uw huid, en zelfs als u niet veel tijd buiten doorbrengt, wordt u nog steeds blootgesteld aan de schadelijke UV-stralen tijdens het rijden. Het blinderen van uw autoruiten zal helpen om die stralen te blokkeren en uw huid te beschermen. Solarplexius blokkeert tot 90% UV-A en UV-B stralen. 

2) GETINTE RAMEN KUNNEN HET INTERIEUR KOELER HOUDEN.

Als u in een warm klimaat leeft, weet u hoe ellendig het kan zijn om in een auto te stappen die de hele dag in de zon heeft gestaan. De hitte kan ondraaglijk zijn en het kan zelfs het interieur van uw auto beschadigen. Het blinderen van de ramen zal helpen om de warmte buiten te houden en uw auto zal veel comfortabeler zijn om in te rijden. 

We hebben de impact van getinte ramen op de temperatuur getest en kwam tot de concluesie dat het de hitte in de auto met bijna 30% vertraagt. Je kunt onze korte test hier op youtube bekijken 

3) HET TINTENT VAN UW AUTO KAN UW PRIVACY VERBETEREN.

Als u zich zorgen maakt over mensen die in uw auto kunnen kijken, kan het blinderen van de ramen u de broodnodige privacy geven. Vooral belangrijk als uw waardevolle spullen in de auto heeft waarvan u niet wilt dat iemand ze ziet. Als u  getinte ramen hebt, zal het voor iemand moeilijker zijn om in de auto te kijken en te zien wat erin lig. Dit kan potentiële dieven afschrikken en uw auto een minder aantrekkelijk doelwit maken. 

Vindt u het leuk om te kamperen in een busje? Dat kan erg leuk zijn, maar biedt niet veel privacy. Een manier om dit te omzeilen is door de ramen van uw busje te blinderen. Dit zal helpen voorkomen dat mensen naar binnen kunnen kijken, en het zal het ook donkerder maken, zodat mensen niet kunnen zien wat u aan het doen bent. 

4) HET BLINDEREN VAN UW AUTO KAN VERBLINDING VERMINDEREN.

De zon kan erg verblindend zijn, vooral als je aan het rijden bent. Het blinderen van uw autoruiten zal helpen om de schittering te verminderen en het gemakkelijker te maken om te zien. Omdat Solarplexius het hele raam bedekt, worden uw passagiers niet verblind door een lage of hoge zon. 

5) HET KLEUREN VAN UW AUTO KAN UW BEKLEDING BESCHERMEN.

 De zon kan vervagen en de bekleding van uw auto beschadigen, maar het kleuren van de ruiten zal helpen om het te beschermen. Dit is vooral belangrijk als je een lichtgekleurd of lederen interieur hebt.

6) HET TINTEN VAN UW AUTO KAN DE INRUILWAARDE VERHOGEN.

Als u ooit besluit om uw auto te verkopen, kunnen getinte ramen de inruilwaarde verhogen. Dit komt omdat getinte ramen worden gezien als een premium functie en ze uw auto aantrekkelijker maken voor potentiële kopers.  

Solarplexius maakt het heel gemakkelijk om uw auto te kleuren. Als u een leaseauto heeft en u moet de kleuring aan het einde van de lease verwijderen, hoeft u zich geen zorgen te maken over lijm die overblijft na het verwijderen van Solarplexius.  

7) HET BLINDEREN VAN UW AUTO KAN U HELPEN GELD TE BESPAREN OP BEZINE.

Geloof het of niet, het blinderen van uw autoruiten kan u helpen geld te besparen op benzine. Dit komt omdat de tint het zonlicht reflecteert en uw auto koeler houdt, wat betekent dat uw airconditioner niet zo hard hoeft te werken. 

8) HET TINTEN VAN UW AUTO KAN VERMOEIDHEID VAN DE OGEN VERMINDEREN.

Als u constant aan uw ogen aan het dichtknijpen bent tijdens het rijden, kan dit erg vermoeiend zijn voor je ogen. Het tinten van uw ramen vermindert de hoeveelheid zonlicht die binnenkomt en het maakt het rijden veel comfortabeler voor uw ogen. 

9) HET BLINDEREN VAN UW AUTO KAN ERVOOR ZORGEN DAT DEZE ER GEWELDIG UITZIET.

Last but not least, het blinderen van uw auto kan ervoor zorgen dat deze er beter uitziet. Getinte ramen geven je auto een strakke en stijlvolle uitstraling, en ze kunnen hem ook onderscheiden van de massa. Als u op zoek bent naar een manier om het uiterlijk van uw auto te verbeteren, is het tinten van de ramen een geweldige optie.  

Dit zijn slechts enkele van de vele redenen waarom u uw auto zou moeten blinderen. Als u nog geen raamtint gebruikt, raden we u ten zeerste aan om uw autoruiten te blinderen. Het kan een wereld van verschil maken voor uw auto en uw gezondheid! 

HEB JE NOG ANDERE TIPS VOOR HET BLINDEREN VAN UW AUTO?

Laat het ons weten in de reacties hieronder! En bekijk zeker onze andere blogposts voor meer goede tips over het verzorgen van uw auto. Bedankt voor het lezen – 9 redenen waarom u uw auto zou moeten tinten!